Uzayda Yaşam Var Mıdır?
Uzayda hayat olup olmadığı ya da yeni gezegenlerde yaşamanın mümkün olup olmayacağı merak edilen bir sorudur. 2009 yılında uzaya fırlatılan Kepler Uzay Teleskobu ile uzayda 4000 dış gezegen olduğu bulunmuştur. Elde edilen verilere göre bu gezegenlerin büyük bir kısmı hemen hemen dünya ile aynı boyutlardadır. Ayrıca uzayda yaşam konusunda yapılan araştırmalarda Kepler Uzay teleskobu tarafından elde edilen verilere göre bazı gezegenler insanların yaşayacağı gibi ne sıcak ne de soğuk bir ortama sahiplerdir.

Güneş ve Dünya Gibi İkililer Aranıyor!
Kepler Uzay Teleskobu sadece gezegenleri değil birçok yıldızın görüntülenmesinde de çığır açmıştır. Uzayda milyarlarca yıldızın bulunduğu ve bu yıldızlardan bazılarının aynen güneş ve dünya gibi belirli yörüngelerde döndüğü düşünülmektedir. Bilim adamlarını heyecanlandıran ‘’Uzayda yaşam var mı?’’ sorusunun cevabını almak için yeni teleskoplar uzaya gönderilmektedir.
2021 TESS Uzayda Hayatı Araştıracak!
NASA uzayda hayat var mı yok mu sorusunun cevabı için bütün uzayı tarayabilecek kadar geniş özellikleri barındıran TESS isimli bir teleskop hazırlığı yapmaktadır. Bu teleskop 2021 yılında uzaya gönderilecek ve uzayda yaşam belirtisi olan gezegenler tarama ile tespit edilmeye çalışılacaktır.