Zaman makinası nasıl yapılır?
Zaman makinası: günümüzden geçmişe veya günümüzden geleceğe gitmeye yarayan bir icat olarak tanımlanmaktadır. Peki zaman makinası var mı veya zaman makinası nasıl yapılır hiç merak ettiniz mi?
Zaman makinasının yapılmasındaki temel amaç geçmişe gidip yaşantımızdaki bir takım olumsuzlukları değiştirmektir. Kim düşünmedi ki bunu bir zaman makinası olup bu zaman makinası ile geçmişe gidip istemediğimiz veya kötü anı yaşadığımız bir olayı değiştirmek, en güzelini en yaşanabilir zamanı elde etmek.
Zaman dediğimiz kavram değiştiremeyeceğimiz çok önemli bir olgudur, en azından şuan için.
Zaman makinası ile zaman yolculuğu yapılan birçok bilim kurgu filmi de piyasada vardır. Lakin gerçek hayatta zaman makinası diye bir şey yoktur.
Fakat bunların yanında Albert Einstein ve Stephan Hawking gibi ünlü bilim insanları hayatları boyunca zamanda yolculuğun mümkün olduğunu savunmuşlardır.
İsterseniz bu iki bilim insanın dediklerine göz atalım.
Stephan Hawking zaman makinası nasıl yapılacağı hakkında bir takım bilgiler vermiştir.
Stephan Hawking dünyadaki her şeyin 3 boyutluğundan bahsetmiştir. Zamanda yolculuk için 4. Boyut dediği bir olaya iyi anlamamız gerektiği söylemekte. 3. Boyut dediğimiz her nesnenin boyu, yükseliği ve hacmi bulunduğunu belirtmekte Stephan Hawking.
Peki, 4. Boyutun özelliği nedir diye soracak olursanız Hawking 4. Boyutunun temel maddesi zamanın uzunluğu olarak tanımlamaktadır. Uzay solucanları olarak adlandırdığı uzaydaki küçük tünellere ulaşılması neticesinde zamanda yolculuğun mümkün olacağını savunmaktadır. Solucan deliklerinin kısa sürede oluşup kaybolmasının zaman makinası ile eşdeğer olduğunu söylemiştir. Solucan deliklerinin giriş çıkışı vardır bunlar geçmiş ve gelecektir. Ortasındaki boruya benzer yapıda zaman olarak kabul etmektedir.

Bu solucan delikleri çok küçük olduğundan insanın içinden geçmesi mümkün değildir. Santimetre’nin trilyon katı kadar küçük olduğunu savunmaktadır. Fakat güç ve teknoloji bakımından yeterince bilim dünyası gelişir de bu solucan deliklerini büyütebilirler ise zaman makinası ile zamanda yolculuğun mümkün olacağını söylemiştir.
Bu olaya teorik olarak bakacak olursak solucan deliği olarak bahsettiğimiz zaman tünelleri bizi geçmişe de götürebilir uzayın bilinmezliklerine de.

Albert Einstein’a göre zaman makinası şu şekilde olması gerekiyordu.
Einstein’ın zaman yolculuğu hakkında bir çok araştırması bulunduğu söylenmekte. Bunlara referans aldığımız taktirde zamanda yolculuk yapabilmemiz için ışık hızına ulaşacak bir zaman makinası yapmak olacaktır. Anca bu ışık hızına ulaşmamız öyle kolay değildir. Yüksek enerji ve zaman gerektiren bir mevzu. Örnek verecek olursak 3 ay ışık hızında yolculuk yapan insan dünyaya geri döndüğünde dünya tarihi milyonlarca yıl ileri gitmiş olabilir. Bu yüzden zaman makinası yapımı şuan elde bulunan teknolojilerle mümkün görünmüyor.
Zaman makinası yapmak imkânsız mı derseniz bilim adamlarına göre imkansız değil. Ama bilim teknolojisi bunu kaldıracak düzeyde değil.
Büyülenmemek elde değil. Bir söylentiye göre Tesla zaman makinesinden ziyade ışınlanmaya odaklanarak canlı olmayan cisimler üzerinde ışınlanma işlemini gerçekleştirmiş fakat bir şekilde bütün çalışmalar yok edilmiş. Tabi doğrulatmak lazım bu bilgileri.
Şimdiki gençler bilimle alakalı olsa bile anca güncel bilim ile alakalılar geçmişteki projeleri biraz geliştirmeyi deneseler daha güzel şeyler ortaya çıkabilir tabi toplu halde geliştirmek 🙂
öte yandan zaman makinesi’nin asla çıkmayacağını düşünüyorum.
zaman makinesi hakkında okuduğum bir makalede atom altı parçacıklarından henüz keşfedilmeyen bir tanesinin zaman gibi akıp gittiğini veya değişime uğradığı söylüyordu. Bunun yapısı çözümlenirse çok iyi olur
Zaman makinasının yapımının mümkün olmadığını düşünüyorum. Bir yandan da özellikle ABD devleti gizlilik içinde uzay ve zaman kavramıyla ilgili çalışmalar yapmakta. İleri bir zamanda belki çok acayip olaylar olacak ama biz görür müyüz bilemiyorum