Yıldız ve Gezegen Arasındaki Farklar
Yıldızlar ve gezegenler uzay içerisinde yer alan yapılardır. İkisi de birbirine bağımlı olan bu yapılardan yıldızlar hidrojen ve helyum gazları ile oluşurlar. Kendilerini ısıtabilen bu gök cisimleri aynı zamanda kendi ışıklarını da üretebilirler. Gezegenler ise uzay boşluğunda yıldızların etrafında dolanan ve yıldızlardaki ışığı yansıtan gök cisimleridir. Aralarında sadece ışığa sahip olma ve yansıtma farkı olmayan yıldız ve gezegen arasındaki farklar şu şekilde sıralanabilir:

- Yıldızların içerisinde iç basınç ve ısı bulunur. Bu ısı ve basınç füzyon tepkimesi geçirerek enerji üretirler. Gezegenlerde ise sadece ısı bulunur ve basınç olmadığı için enerji üretemezler.
- Yıldızlar ürettikleri enerji ile ışık yaymaya başlarlar. Gezegenler ise enerji üretemediği için ışık yayamazlar. Gezegenler sadece ışığı yansıtabilirler.
- Yıldızlar oldukça yüksek sıcaklığa sahipken gezegenlerin ise ısısı oldukça düşüktür. Bir yıldız 10.000- 6.000 kelvin sıcaklığa sahip olabilirken bir gezegen ise 75- 150 kelvin olabilmektedir.
- Yıldızların gezegenlere göre daha büyük gök cisimleridir. Güneş uzay içerisindeki ufak yıldızlardan biri kabul edilirken gezegenlerin çapı ise yıldızların 1.000.000 katı küçük olabilmektedir. Uzayda güneşten binlerce kat daha büyük yıldızlar bulunmaktadır.
- Yıldızlar dünya üzerinden çok uzakta olduklarından dolayı sadece birer nokta görünümündedir. Ancak gezegenler dairesel olarak görülebilmektedir.
- Yıldızlar çok uzun sürelerde konum değiştirebilir. Bu durum ise bir insanın hayatı kadar bir süre içerisinde dahi konum değiştiremediğini göstermektedir. Ancak gezegenler oldukça hızlı bir şekilde konum değiştirebilmektedir.
- Yıldızlar ve gezegenler arasındaki farklar içerisinde öne çıkanlardan biri de yıldızların sadece kendi etrafında dönmesi, gezegenlerin ise hem kendi etraflarında hem de yıldızlar etrafında dönmesidir.
- Yıldızlar sürekli bir alev gibi bir anda daha fazla parlayıp bazen de inebilmektedir. Bu yüzden yanıp sönüyor gibi görünebilir. Ancak gezegenler her zaman sabit durumdadır ve yanıp sönme gibi bir durum görülmez.