Su olmasa ne olurdu?
Her yıl kuraklık yaklaşıyor denilmekte peki ama neden? Çünkü içilebilir su miktarı gün geçtikçe azalmakta. Dünyanın %75 i sularla kaplı olmasına rağmen içilebilir su yani tatlı su kaynakları sadece % 3 kadardır. Tatlı suların ise %1 ‘ini kullanabilmekteyiz.
Suyun büyük çoğunluğu tarımda kullanılıyor. Tarımlarda yetişen ürünlerle insan hayatını devam ettirmekte yani suyun önemi tartışılmaz seviyede. Peki, su olmasa ne olurdu? Su daha az olsaydı ne olurdu?

- Su yaşamın en vazgeçilmez unsurlarından birisidir, su olmasa yaşamda olmazdı demek yanlış olmayacaktır.
- Suyun olmaması durumunda kuraklık baş gösterecektir.
- Tarım arazilerinin sulanamaması nedeniyle kıtlık ortaya çıkacaktır.
- Oksijen kaynağımız olan ormanlar susuzluktan bi süre sonra kuruyup gideceği için oksijen alış verişi zorlaşacaktır.
- Suyun olmaması salgın hastalıkların baş göstermesine neden olacaktır. Salgın hastalıkların en çok yayıldığı ortam susuz, ve hijyen kurallarının yeterli seviyede yapılmadığı mekanlardır.
- İnsan vücudunun 4de 3ü sudan ibaret olduğu için insan yaşam süreleri ciddi biçimde kısalacaktır.
- Suyun olmaması durumunda veya azalması durumunda birçok yeni hastalık ortaya çıkacaktır.
Sudan çok ne var diyebilirsiniz nede olsa dünyanın % 75 i su dimi. Fakat bu suların %72 si deniz suyu yani tuzlu su. Tuzlu su içerdiği tuz miktarının fazlalığından dolayı ne tarımda ne içme suyu olarak kullanılıyor. Tabi deniz suyu içindeki tuz miktarını azaltan teknolojiler mevcut ama şuan için bu projeler çok yüklü yatırımlar istenmektedir.
Bu nedenle dünyadaki su miktarı azalmadan tedbirli olmakta fayda vardır. Ne demişler su hayattır. Hayatımıza sahip çıkmak için israf etmeyelim.